Condoom.nl

bluewaffle vaginale jeuk

Blue Waffle Vaginale Jeuk

Blue waffle

Blue Waffle is niet de enige aandoening bij de vagina.

Vaginale Jeuk en infectieziekte Blue Waffle?

Vaginale Jeuk en Blue Waffle:

Heb je last van vaginale jeuk? Zodra je last hebt van vaginale jeuk, dan kan dit heel erg irriteren. Welke oorzaken zijn er voor vaginale jeuk? Wees gerust, vaginale jeuk en blue waffle hoeven niets met elkaar te maken te hebben.

Vaginale jeuk kan zowel uitwendig als inwendig zijn. Je kan bijvoorbeeld jeuk krijgen door je te scheren of wanneer de huid droog is. In deze gevallen volstaat het om een verzorgend product te gebruiken om de huid en de vagina in een gezonde conditie te krijgen.

Vaginale jeuk kan ook betekenen dat je een Vaginale Schimmelinfectie hebt. Symptomen waar je dan last van kunt hebben zijn klonterige afscheiding, een rode vulva en pijn tijdens het plassen. Ook kan het zijn dat je veel meer afscheiding hebt dan normaal.

Vaginale jeuk en SOA.
Als je geen schimmelinfectie hebt, maar wel last van vaginale jeuk kan het verstandig zijn om je te testen op een SOA. SOA staat voor seksuele overdraagbare aandoening en er zijn veel verschillende soorten SOA’s die je kunt oplopen. De meeste SOA’s merk je niet op en kunnen daardoor juist heel schadelijk en gevaarlijk zijn. Om erachter te komen of je een SOA hebt, wordt er een SOA-test gedaan met een uitstrijkje. De uitslag zal dan binnen een paar dagen binnen zijn. Als je inderdaad een SOA blijkt te hebben, dan zul je de juiste behandeling krijgen om hier vanaf te komen. Meestal krijg je dan medicatie en zal het probleem snel worden opgelost. Pas altijd goed op, een SOA die niet wordt behandeld kan ernstige gevolgen hebben, denk bijvoorbeeld aan vruchteloosheid.

Schaam je niet voor vaginale jeuk.
Veel vrouwen schamen zich niet alleen voor een blue waffle maar ook voor vaginale jeuk. Dit omdat deze vaginale jeuk zich voordoet op een intieme plek. Veel vrouwen denken dat vaginale jeuk komt door een slechte hygiëne, dit is niet waar. Niets om je dus over te schamen. Vaginale jeuk kan al de oorzaak zijn na het scheren van de vagina of bij uitdroging van de huid. Bescherm je makkelijk tegen vaginale jeuk met een vaginale douche.

Een blue waffle kun je verwarren met vaginale jeuk bij de vagina.

Denk jij dat je wel eens een Blue Waffle zou kunnen hebben? Of voel je jeuk aan de vagina?

Heb je het idee dat je een Vaginale Infectie hebt opgelopen?
Bekijk het overzicht van zelftesten Vaginale Infectie.

Niet alleen met hygiëne voorkom je een blue waffle of een jeukende vagina, een goede algemene gesteldheid vergroot je weerstand. Zorg ervoor dat je gezond eet en stress uit de weg gaat. Dit voorkomt een lage weerstand en kans op een vaginale infectieziekte.

Zorg er bovendien voor dat je hygiënisch vrijt. Bij veel wisselende contacten vergroot je de kans op een blue waffle of infectieziekten als je dit niet veilig en hygiënisch doet.

Als je vagina te droog is tijdens het vrijen, is het verstandig een glijmiddel te gebruiken, met een droge vagina kun je wondjes krijgen. Om overdrachten te verkleinen is het verstandig een condoom te gebruiken.

Hygiëne bij vrouwen

De algehele hygiëne om en in het vaginale gebied is erg belangrijk, met name rond de ongesteldheid. Zorg ervoor dat de omgeving van je vagina niet al te vochtig is. Om je vagina tijdens de menstruatie hygiënisch droog te houden kan je inlegkruisjes of een tampon gebruiken.

Zeep zorgt er voor dat de zuurgraad in de vagina verminderd! Hierdoor krijgen schadelijke bacteriën de kans om zich te ontwikkelen. Zeep gebruiken vergroot de kans op een vaginale schimmelinfectie.

Je kan beter gebruik maken van een goede Creme.

Als je sexspeeltjes gebruikt zul je ervoor moeten zorgen dat deze altijd hygiënisch schoon zijn. Om je speeltjes hygiënisch schoon te maken en te houden kan je een reiniger gebruiken.

TIP!: Voor dagelijkse optimale intieme hygiëne voor zowel vrouwen als mannen raden wij Aromed Candira Vaginale Spray aan! Voor alternatieven kunt u deze overzichtspagina bekijken.


Tussen de Regels · Aflevering 3 - Alternatieve Menstruatieproducten

Beste Bezoeker,

Velen vroegen het zich al af en wij geven u de bevestiging:
BlueWaffle is een Hoax.
Niet getreurd, wij omschrijven op deze website een BlueWaffle als een verzamelnaam voor een vaginale infecties.
Hierdoor geven wij veel informatie over verzorging, hygiene van de intieme delen en achtergrondinformatie over SOA's.

 

Subscribe!