Condoom.nl

Bluewaffle SOA bacterien

Blue waffle

Blue Waffle – SOA Geslachtsziekten

Blue Waffle is niet de enige aandoening bij de vagina of penis.

Seksueel Overdraagbare Aandoeningen (SOA) wordt ook wel genoemd geslachtsziekte.

In hoeverre een Blue Waffle een SOA is, is tot nog toe niet duidelijk.
Een Blue Waffle wordt het meest met een infectieziekte vergeleken.
Infectieziekten kunnen echter ook het gevolg zijn van een SOA.

Denkt u dat u een SOA hebt opgelopen? Voor verschillende geslachtsziekten heeft een Online Drogist diverse SOA Zelftesten.

Aandoeningen die lijken op een Blue Waffle:

Geslachtsziekten worden in grote lijnen veroorzaakt door drie boosdoeners, namelijk bacterien, virussen en parasieten.

Hieronder bespreken we de geslachtsziekten die veroorzaakt worden door bacterien.

SOA geslachtsziekten veroorzaakt door bacterien:

Blue Waffle wordt vaak geassocieerd met een SOA, een Blue Waffle of een gebrek aan hygiëne.

Chlamydiasis
Chlamydiasis, kan ook worden afgekort tot chlamydia, is een algemene SOA’s. De oorzaak van chlamydiasis is een bacterie. Bij vrouwen kan deze bacterie tot onvruchtbaarheid leiden. Tevens is deze bacterie de meest voorkomende oorzaak van blindheid. Als je chlamydia hebt hoef je daar niets van te merken. Sommige vrouwen kunnen een verandering in de vaginale flora hebben. Onbehandeld kan chlamydia leiden tot een urineweginfectie en een ontsteking van de eileiders.

Denkt u dat u chlamydia hebt opgelopen? Een Online Drogist heeft diverse SOA Zelftesten, onder andere voor chlamydia.

Chlamydia from Soa Aids Nederland on Vimeo.

Donovanosis
Donovanosis kan men herkennen aan zweertjes op de geslachtsdelen. Het is een bacteriele aandoening die in het westen zeer weinig voorkomt. Deze bacterie veroorzaakt pijnloze en bloedende zweren op de geslachtsorganen en de overige zachte huiddelen in de buurt van de geslachtorganen. Deze zweren kunnen leiden tot weefselschade. Wanneer deze ziekte onbehandeld blijft kunnen ernstige systemische symptomen optreden met in zeldzame gevallen de dood tot gevolg.

Gonorroe
Gonorroe wordt ook wel een druiper genoemd. Voor uitleg hebben wij ook een video bijgevoegd. Bekijk meer informatie over Gonorroe.

Syfilis
Syfilis is een SOA die wordt veroorzaakt door een bacterie. De ziekte komt alleen bij mensen voor. Er zijn verschillende stadia van de infectie. Het begint met een pijnloos zweertje op bijvoorbeeld de geslachtsdelen of bij de mond. Meestal ontstaat er dan ook een pijnloze zwelling van de omliggende lymfeklieren. Hierna is er een stadium met huidafwijkingen, een grieperig gevoel en andere afwijkingen. Het derde stadium is waar het centraal zenuwstelsel wordt aangetast met ernstige neurologische en psychiatrische verschijnselen tot gevolg. Uiteindelijk kan het laatste stadium uitmonden in een cardiovasculaire syfilis, waarbij het hart en de grote bloedvaten worden aangetast.

Syfilis from Soa Aids Nederland on Vimeo.

Urineweginfectie
Urineweginfectie of blaasontsteking zijn de verzamelnamen voor de infecties die betrekking hebben op de urinewegen. De belangrijkste veroorzaker van urineweginfecties en blaasontsteking is een darmbacterie. In de urine in de blaas vermenigvuldigen zich de bacteriën, die ook het slijmvlies van de blaas aanvallen. Blaasontsteking komt bij vrouwen veel vaker voor dan bij mannen, dat komt doordat zij een kortere urinebuis hebben. Het merendeel van de vrouwen krijgen ten minste eenmaal in hun leven met een blaasontsteking te maken. Ook mannen kunnen als gevolg van bijvoorbeeld prostaatproblemen last hebben van een blaasontsteking. Lees meer over de symptomen van een Blaasontsteking.

Tot zoverre de informatie over Seksueel Overdraagbare Aandoeningen (SOA) of te wel geslachtsziekte die veroorzaakt worden door bacterien.
Zoals al eerder omschreven is het onduidelijk in hoeverre een Blue Waffle met een SOA te maken heeft. Een Blue Waffle wordt het meest met een infectieziekte vergeleken. Infectieziekten kunnen echter ook het gevolg zijn van een SOA.

Naar de huisarts?
Al naar gelang je een SOA herkend kun je het beste, als eerste, naar een huisarts gaan. Wil je niet naar je eigen huisarts, bezoek dan onze linkpagina voor de website van de Landelijke Huisartsen Vereniging. In sommige gevallen zal de arts je aanraden om een zelfzorgmiddel te gebruiken.

Lees ook:

SOA geslachtsziekten veroorzaakt door Virussen;

SOA geslachtsziekten veroorzaakt door Parasieten.


Tussen de Regels · Aflevering 3 - Alternatieve Menstruatieproducten

Beste Bezoeker,

Velen vroegen het zich al af en wij geven u de bevestiging:
BlueWaffle is een Hoax.
Niet getreurd, wij omschrijven op deze website een BlueWaffle als een verzamelnaam voor een vaginale infecties.
Hierdoor geven wij veel informatie over verzorging, hygiene van de intieme delen en achtergrondinformatie over SOA's.

 

Subscribe!