Blue Waffle en Hygiëne

Blue waffle

Hygiëne is een algemeen woord voor alle handelingen en methoden om ervoor zorgen dat iemand gezond blijft. Dit doe je door ziekteverwekkers uit de weg te gaan.

Een ander woord voor hygiëne is reinheid. Wil je een blue waffle voorkomen, dan zul je eerst moeten weten wat een blue waffle veroorzaakt.

Wat veroorzaakt infectieziekte Blue Waffle?

Een blue waffle kun je op verschillende manieren verkrijgen. Over het algemeen wordt een blue waffle veroorzaakt door verschillende infectieziekten in en rond de mannelijke en vrouwelijke geslachtsdelen. Het is dan ook noodzaak om op een hygiënische wijze met de geslachtdelen om te gaan. Kritisch blijven op je reinheid en waar je geslachtdelen mee in aanraking komen. Voorkomen van een blue waffle is beter dan ermee zitten.

Heb je het idee dat je een Vaginale Infectie hebt opgelopen?
Bekijk het overzicht van zelftesten Vaginale Infectie.

Niet alleen met hygiëne voorkom je een blue waffle, een goede algemene gesteldheid vergroot je weerstand. Zorg ervoor dat je gezond eet en stress uit de weg gaat. Dit voorkomt een lage weerstand en kans op een infectieziekte.

Zorg er bovendien voor dat je hygiënisch vrijt. Bij veel wisselende contacten vergroot je de kans op een Blue Waffle als je dit niet veilig en hygiënisch doet.

Als je vagina te droog is tijdens het vrijen, is het verstandig een glijmiddel te gebruiken, met een droge vagina kun je wondjes krijgen. Om overdrachten te verkleinen is het verstandig een condoom te gebruiken.

Hygiëne bij vrouwen

De algehele hygiëne om en in het vaginale gebied is enorm belangrijk, met name rond de ongesteldheid. Zorg ervoor dat de omgeving van je vagina niet al te vochtig is. Om je vagina tijdens de menstruatie hygiënisch droog te houden kan je inlegkruisjes of een tampon gebruiken.

Zeep zorgt er voor dat de zuurgraad in de vagina verminderd! Hierdoor krijgen schadelijke bacteriën de kans om zich te ontwikkelen. Zeep gebruiken vergroot de kans op een infectie. Je kan beter gebruik maken van een goede Creme.

In plaats van tampons kun je ook denken aan menstruatiecups.

Als je sexspeeltjes gebruikt zul je ervoor moeten zorgen dat deze altijd hygiënisch schoon zijn. Om je speeltjes hygiënisch schoon te maken en te houden kan je een reiniger gebruiken.

TIP!: Voor dagelijkse optimale intieme hygiëne voor zowel vrouwen als mannen raden wij Aromed Candira Vaginale Spray aan! Voor alternatieven kunt u deze overzichtspagina bekijken.

Lees ook het artikel Blue Waffle en vaginale gezondheid

Hygiëne bij mannen

Ook bij mannen geldt: hygiëne, hygiëne, hygiëne! Zorg ervoor dat de omgeving van je eikel en je urininebuis hygiënisch schoon en droog is. Let hierbij op de ruimte achter je voorhuid, dit is een bron voor bacteriën en vuil. Vrij bij wisselende contacten altijd hygiënisch en veilig. Gebruik een condoom ook al voel je hierdoor minder maar je kan je sexervaring weer verbeteren door het gebruiken van een extra glijmiddel op waterbasis.

Voor het reinigen van je sexspeeltjes kan je, net zoals de vrouwen een reiniger gebruiken.