Condoom.nl

Vaginitis

Vaginitis wordt ook wel colpitis genoemd. Het is een ontsteking aan de binnenste wanden van de vagina, de schaamlippen en het weefsel rond de vagina. Aangezien veel symptomen lijken op symptomen die andere vaginale ziekten kunnen hebben bespreken we deze ontsteking.

Vaginitis is namelijk geen ziekte op zich. Het is, net zoals een Blue Waffle, een verzamelnaam voor onder andere vaginale infecties. Denk hierbij aan gonorroe of schimmelinfecties zoals candida. Ook kan er sprake zijn van hormoondaling en lekkage vanuit de darmen.

Symptomen
Symptomen van vaginitis zijn onder andere jeuk (waaronder jeukende schaamlippen), irritatie, pijn, een brandend gevoel, een verandering in de kleur, geur of hoeveelheid van de vaginale afscheidingpruritus en erytheem of een combinatie hiervan.

Oorzaken
De oorzaken van vaginitis kunnen van uiteenlopende aard zijn.
Vaginitis is vaak een infectie. De meeste voorkomende infecties zijn bacterieel, candida en trichomoniasis, welke vaak seksueel overdraagbaar zijn.
Ook kan de oorzaak liggen in een daling van de oestrogeen (hormoon) niveaus. Dit de vaginawand dunner maken waardoor deze gevoeliger wordt voor infecties en ontstekingen.
Fistels (gangetjes) tussen de darmen en urinewegen. Darmflora kan hierdoor de urinewegen bereiken.

Diagnose
De diagnose is makkelijk te stellen door middel van een routineonderzoek, waarna een behandeling kan volgen. De behandeling is meestal gericht op de oorzaak en op mogelijk ernstige symptomen.


Tussen de Regels · Aflevering 3 - Alternatieve Menstruatieproducten

Beste Bezoeker,

Velen vroegen het zich al af en wij geven u de bevestiging:
BlueWaffle is een Hoax.
Niet getreurd, wij omschrijven op deze website een BlueWaffle als een verzamelnaam voor een vaginale infecties.
Hierdoor geven wij veel informatie over verzorging, hygiene van de intieme delen en achtergrondinformatie over SOA's.

 

Subscribe!