Condoom.nl

Blue waffle en tampons

Blue waffle en vaginale Hygiene – tampons

Tampons kunnen heel handig zijn om bloed op te vangen. Toch heeft het ook zijn nadelen. 

Een tampon absorbeert meer op dan alleen het bloed. Het neemt ook noodzakelijke vloeistoffen op, zoals slijmvlies, die nodig zijn voor een gezonde vaginale gezondheid.

Er kunnen ook ziektes ontstaan door het dragen van een tampon. Tamponziekte, ook wel Toxic Shock Syndrome (TSS) genoemd, is een aandoening die kan ontstaan bij het langdurig inhouden van een tampon. Verderop deze pagina staat meer uitleg over TSS!

Een natuurlijk variatie en alternatief van de tampon is een sponsje. Een sponsje is duurzaam doordat deze meerdere malen te gebruiken is. Bovendien heeft een sponsje als voordeel dat je hem naar maat kan bijknippen. Bedenk daarbij dat wel ‘hoe minder spons, hoe minder er geabsorbeerd wordt en de spons eerder verzadigd is. Je kunt trouwens het gebruik van sponsjes ook prima afwisselen met een menstruatiecup. 

Heb je een schimmelinfectie of een SOA gehad en je bent daarvoor behandeld zorg dan dat je altijd start met een nieuwe spons.

Bekijk het overzicht Tampons

Let op: bij het dragen van tampons kan TSS (Toxic Shock Syndrome) ontstaan.

Het Toxic Shock Syndrome ontstaat door de bacteriën: stafylococcus aureus en streptococcus pyogenes. Deze bacteriën zijn doorgaans onschuldig. Ze komen bij veel mensen voor bij de slijmvliezen en op de huid. Ze kunnen giftige stoffen aanmaken. 
Door tampons langdurig in te houden kunnen de huid en de slijmvliezen beschadigen hierdoor kunnen de giftige stoffen in de bloedbaan terechtkomen en kan een infectie ontstaan. Door deze infectie kan het Toxic Shock Syndrome worden veroorzaakt.
Denk of vermoed je dat je het Toxic Shock Syndrome hebt?
Neem dan direct contact op met je huisarts. 
Draag je een tampon? Verwijder deze!


Lees ook het artikel over Blue Waffle en Hygiëne

Meer tips:
Zeep zorgt er voor dat de zuurgraad in de vagina verminderd! Hierdoor krijgen schadelijke bacteriën de kans om zich te ontwikkelen. Zeep gebruiken vergroot de kans op een infectie. Je kan beter gebruik maken van een goede Creme.

Voor dagelijkse optimale intieme hygiëne raden wij Aromed Candira Vaginale Spray aan! Voor alternatieven kunt u deze overzichtspagina bekijken.


Blue Waffle

Tussen de Regels · Aflevering 3 - Alternatieve Menstruatieproducten

Beste Bezoeker,

Velen vroegen het zich al af en wij geven u de bevestiging:
BlueWaffle is een Hoax.
Niet getreurd, wij omschrijven op deze website een BlueWaffle als een verzamelnaam voor een vaginale infecties.
Hierdoor geven wij veel informatie over verzorging, hygiene van de intieme delen en achtergrondinformatie over SOA's.

 

Subscribe!