Zwanger en Blue Waffle

Als je zwanger bent ben je vatbaarder voor een vaginale infectie of te wel een Blue Waffle. De lichaam gezonde bacteriën in de vagina worden beïnvloed door een vergrote hoeveelheid glycogeen in het lichaam. De zuurgraad van het lichaam raakt hierdoor uit balans. Doordat de lichaam gezonde bacteriën verminderen komt er ruimte voor bacteriën die wel schadelijk kunnen zijn. Hierdoor kun jij een vaginale schimmelinfectie oplopen met bijvoorbeeld Blue Waffle als gevolg.

Blue waffle

Loop zo weinig mogelijk risico op een Blue Waffle!

Omdat vrouwen tijdens een zwangerschap zo min mogelijk risico willen nemen met het ongeboren kind moeten zij opletten welke medicijnen zij nemen tegen een schimmelinfectie en in het bijzonder tegen een vaginale schimmelinfectie. Vooral die een Blue Waffle tot gevolg hebben. Raadpleeg bij zwangerschap daarom altijd eerst de huisarts.

Een schimmelinfectie hoeft geen gevolgen voor de vrouw te hebben voor of tijdens de zwangerschap. Het kind kan echter wel geïnfecteerd raken tijdens de bevalling. De baby heeft dan kans op spruw (Candidiasis) en dat is erg hinderlijk voor de baby. Er vormen zich blaasjes op de tong en in de mond te samen met een witte aanslag. Voor het welzijn van de baby is het van belang voortijdig maatregelen te nemen.

Zwanger en urine

Tijdens een zwangerschap kan het voorkomen dat je urine er iets anders uit gaat zien. Dat is meestal niet erg. Toch kan troebele urine duiden op een blaasontsteking. Als je naast troebele urine ook pijn in de onderbuik ervaart en last hebt van een harde buik kan dit duiden op een blaasontsteking. Komt dit je bekend voor, lees dan het artikel over Troebele urine tijdens de zwangerschap.

Blue Waffle voorkomen tijdens de zwangerschap!

Voorkom tijdens je zwangerschap dat je een vaginale schimmelinfectie of Blue Waffle voorkomt. Goede hygiëne is hierbij noodzakelijk. Een middel wat uitstekend tijdens de zwangerschap kan worden gebruikt is Aromed Candira Vaginale Spray! Voor alternatieven kunt u deze overzichtspagina bekijken.