Condoom.nl

bluewaffle pruritus vulvae

Blue Waffle – Pruritus Vulvae

Blue waffle

Blue Waffle is niet de enige aandoening bij de vagina.

Pruritus Vulvae infectieziekte Blue Waffle?

Aandoeningen die lijken op een Blue Waffle:

• Pruritus Vulvae;

Pruritus staat voor jeuk en vulvae staat voor dat deel van de vrouwelijke geslachtsdelen dat van buitenaf zichtbaar is, waaronder de schaamlippen en de clitoris. Pruritus Vulvae is één van de benamingen van jeukende schaamlippen. Als je last hebt van jeukende schaamlippen kun je ook last hebben van Candida (vaginale schimmelinfectie) of Psoriasis. Met Blue Waffle heeft het dus niets van doen.

Bij Pruritus Vulvae kan over het algemeen geen directe oorzaak worden aangewezen. Pruritus Vulvae komt vaak voor tijdens de menopauze en perioden van spanningen en stress. Hierdoor lijkt het alsof Pruritus Vulvae reageert op een verminderde weerstand, hierover zijn geen wetenschappelijke resultaten bekend.

Candida is de andere aandoening die jeuk kan veroorzaken. Deze aandoening wordt in de volksmond vaak een vaginale schimmelinfectie of candida infectie benoemd. In tegensteling tot Pruritus Vulvae is bij Candida wel een duidelijke oorzaak aanwezig. Een candida infectie wordt namelijk veroorzaakt doordat de natuurlijke balans in de vagina (tussen gistcellen en goede bacteriën) verstoord raakt. Hierdoor krijgen de gistcellen de kans om tot schimmels uit te groeien.

Behandeling.
Beide aandoeningen zijn zeer goed te behandelen en een doktersbezoek is daarvoor vrijwel nooit noodzakelijk. De zorgmiddelen waarmee u de behandeling kunt uitvoeren zijn gewoon bij de drogist verkrijgbaar. Om te bepalen welk zorgmiddel u nodig heeft kunt u het beste kijken naar de symptomen die u ervaart. Candida infecties veroorzaken de meeste symptomen en is het meest herkenbaar. De symptomen die bij een candida infectie horen zijn naast jeuk, ook meer afscheiding dan normaal, een rode huid en schedewand en gezwollen schaamlippen. Deze symptomen zijn niet bij alle vrouwen met een candida infectie aanwezig, maar geven wel een indicatie welke klachten u met een candida infectie kunt ervaren.

Pruritus Vulvae heeft naast een vervelende jeuk eigenlijk geen andere directe symptomen. Heeft u dus wel die vervelende jeuk, maar geen afscheiding dan is de kans groot dat u last van Pruritus Vulvae heeft.

Beide aandoeningen kunnen na behandeling terug komen.
Onderstaande tips verkleinen de kans dat dit zich voordoet.

• Houdt de vagina koel.
• Draag geen nylon ondergoed.
• Reinig de vagina alleen met lauw water (niet met zeep).
• Draag loszittend, ruim ondergoed.

Een blue waffle kun je verwarren met Pruritus Vulvae.

Denk jij dat je wel eens een Blue Waffle of Pruritus Vulvae zou kunnen hebben?

Heb je het idee dat je een Vaginale Infectie hebt opgelopen?
Bekijk het overzicht van zelftesten Vaginale Infectie.

Niet alleen met hygiëne voorkom je een blue waffle of overige aandoeningen aan de vagina, een goede algemene gesteldheid vergroot je weerstand. Zorg ervoor dat je gezond eet en stress uit de weg gaat. Dit voorkomt een lage weerstand en kans op een vaginale infectieziekte.

Zorg er bovendien voor dat je hygiënisch vrijt. Bij veel wisselende contacten vergroot je de kans op een blue waffe of infectieziekten als je dit niet veilig en hygiënisch doet.

Als je vagina te droog is tijdens het vrijen, is het verstandig een glijmiddel te gebruiken, met een droge vagina kun je wondjes krijgen. Om overdrachten te verkleinen is het verstandig een condoom te gebruiken.

Hygiëne bij vrouwen

De algehele hygiëne om en in het vaginale gebied is erg belangrijk, met name rond de ongesteldheid. Zorg ervoor dat de omgeving van je vagina niet al te vochtig is. Om je vagina tijdens de menstruatie hygiënisch droog te houden kan je inlegkruisjes of een tampon gebruiken.

Zeep zorgt er voor dat de zuurgraad in de vagina verminderd! Hierdoor krijgen schadelijke bacteriën de kans om zich te ontwikkelen. Zeep gebruiken vergroot de kans op een vaginale schimmelinfectie. Je kan beter gebruik maken van een goede Creme.

Als je sexspeeltjes gebruikt zul je ervoor moeten zorgen dat deze altijd hygiënisch schoon zijn. Om je speeltjes hygiënisch schoon te maken en te houden kan je een reiniger gebruiken.

TIP!: Voor dagelijkse optimale intieme hygiëne voor zowel vrouwen als mannen raden wij Aromed Candira Vaginale Spray aan!
Voor alternatieven kunt u deze overzichtspagina bekijken.


Tussen de Regels · Aflevering 3 - Alternatieve Menstruatieproducten

Beste Bezoeker,

Velen vroegen het zich al af en wij geven u de bevestiging:
BlueWaffle is een Hoax.
Niet getreurd, wij omschrijven op deze website een BlueWaffle als een verzamelnaam voor een vaginale infecties.
Hierdoor geven wij veel informatie over verzorging, hygiene van de intieme delen en achtergrondinformatie over SOA's.

 

Subscribe!