Condoom.nl

bluewaffle bacteriele vaginose

Blue Waffle Bacteriële Vaginose

Blue waffle

Blue Waffle is niet de enige aandoening bij de vagina.

Bacteriële Vaginose en infectieziekte Blue Waffle?

Bacteriële Vaginose en Blue Waffle:

Heb je last van Bacteriële Vaginose? Bacteriele Vaginose is geen blue waffle, het is een aandoening in de schaamstreek.

Oorzaak.
Een bacteriele vaginose ontstaat doordat de natuurlijke balans in de vagina wordt verstoord. De natuurlijke balans bestaat uit bacteriën en schimmels. Samen vormen deze de zuurgraad binnen de vagina. Zodra de zuurgraad wordt verstoort krijgen schadelijke bacteriën de overhand. Hierdoor kunnen Candida schimmels zich gaan vermenigvuldigen en schadelijke bacteriën zich gaan ontwikkelen. Zodra klachten worden veroorzaakt door bacteriën dan noemen we die bacteriële vaginose of Gardnerella vaginalis.

Hoeveel vrouwen hebben last van bacteriele vaginose?
Een groot deel van de vrouwen krijgt minimaal één maal in haar leven met bacteriële vaginose te maken. Een klein deel van de vrouwen ervaart chronische klachten die aan deze aandoening kunnen worden toegeschreven.

Hoe herken je het?
De meeste vrouwen ontdekken bacteriële vaginose doordat ze last hebben van afscheiding uit de vagina. Naast de normale reguliere afscheiding neemt de hoeveelheid toe, of de kleur veranderd naar grijs wit. De kans is dan groot dat Garnerella vaginalis zich aan het ontwikkelen is. Afscheidingen kunnen naast de grijs witte kleur, zurig gaan ruiken. Soms ruikt dit als een soort van “vislucht”. Andere symptomen zijn vaginale jeuk en vaginale windjes. Deze symptomen komen naast Bacteriele Vaginose ook bij andere aandoeningen voor zoals een vaginale schimmelinfectie. Vaginale schimmelinfectie veroorzaakt door Candida schimmels is vaak geur- en kleurloos. Al kan de afscheiding soms wit en brokkelig zijn.

Behandeling?
Wanneer je vaginose niet behandeld blijven de klachten bestaan en zullen ze ongetwijfeld erger worden. Met een behandeling (dokter of zelfzorgmiddel) kan je het verergeren van de klachten voorkomen en de vaginose zelfs helemaal tegen gaan.

Wanneer je ernstige klachten ervaart dan kan een doktersbezoek uitkomst brengen. Deze zal in de meeste gevallen een inwendig onderzoek uitvoeren. Daarnaast wordt er een geur-test uitgevoerd en zal er een uitstrijkje worden gemaakt zodat de afscheiding onder de microscoop kan worden bekeken.

Een blue waffle kun je verwarren met bacteriële vaginose bij de vagina.

Denk jij dat je wel eens een Blue Waffle of een bacteriële vaginose aan de vagina zou kunnen hebben?

Heb je het idee dat je een Vaginale Infectie hebt opgelopen?
Bekijk het overzicht van zelftesten Vaginale Infectie.

Niet alleen met hygiëne voorkom je een blue waffle of bacteriële vaginose, een goede algemene gesteldheid vergroot je weerstand. Zorg ervoor dat je gezond eet en stress uit de weg gaat. Dit voorkomt een lage weerstand en kans op een vaginale infectieziekte.

Zorg er bovendien voor dat je hygiënisch vrijt. Bij veel wisselende contacten vergroot je de kans op een blue waffle of infectieziekten als je dit niet veilig en hygiënisch doet.

Als je vagina te droog is tijdens het vrijen, is het verstandig een glijmiddel te gebruiken, met een droge vagina kun je wondjes krijgen. Om overdrachten te verkleinen is het verstandig een condoom te gebruiken.

Hygiëne bij vrouwen

De algehele hygiëne om en in het vaginale gebied is erg belangrijk, met name rond de ongesteldheid. Zorg ervoor dat de omgeving van je vagina niet al te vochtig is. Om je vagina tijdens de menstruatie hygiënisch droog te houden kan je inlegkruisjes of een tampon gebruiken.

Zeep zorgt er voor dat de zuurgraad in de vagina verminderd! Hierdoor krijgen schadelijke bacteriën de kans om zich te ontwikkelen. Zeep gebruiken vergroot de kans op een vaginale schimmelinfectie.

Je kan beter gebruik maken van een goede Creme.

Als je sexspeeltjes gebruikt zul je ervoor moeten zorgen dat deze altijd hygiënisch schoon zijn. Om je speeltjes hygiënisch schoon te maken en te houden kan je een reiniger gebruiken.

TIP!: Voor dagelijkse optimale intieme hygiëne voor zowel vrouwen als mannen raden wij Aromed Candira Vaginale Spray aan! Voor alternatieven kunt u deze overzichtspagina bekijken.


Tussen de Regels · Aflevering 3 - Alternatieve Menstruatieproducten

Beste Bezoeker,

Velen vroegen het zich al af en wij geven u de bevestiging:
BlueWaffle is een Hoax.
Niet getreurd, wij omschrijven op deze website een BlueWaffle als een verzamelnaam voor een vaginale infecties.
Hierdoor geven wij veel informatie over verzorging, hygiene van de intieme delen en achtergrondinformatie over SOA's.

 

Subscribe!