Condoom.nl

Bluewaffle jeukende schaamlippen

Blue Waffle Jeukende Schaamlippen

Blue waffle

Blue Waffle is niet de enige aandoening bij de vagina.

Jeukende schaamlippen en infectieziekte Blue Waffle?

Jeukende schaamlippen en Blue Waffle:

Heb je last van jeukende schaamlippen? Er zijn diverse aandoeningen die jeukende schaamlippen kunnen veroorzaken. Het is belangrijk dat je de oorzaak van de jeuk achterhaalt, zodat het op een juiste manier behandeld kan worden. Zodra je de oorzaak weet is de ziekte en daarmee de jeuk zeer eenvoudig en doeltreffend te behandelen. Jeukende schaamlippen zijn dan ook geen indicatie voor een blue waffle.

Oorzaak achterhalen
Dit kan je doen door te kijken naar de symptomen die je ervaart. Er zijn namelijk meerdere aandoeningen die jeuk kunnen veroorzaken maar over het algemeen is het symptoombeeld per aandoening toch anders.

Aandoeningen die jeuk aan de schaamlippen of rond de vagina kunnen veroorzaken zijn onder andere Candida (vaginale schimmelinfectie) Pruritus Vulvae en Psoriasis.

Candida en Pruritus Vulvae
Deze twee veroorzakers van vaginale jeuk zijn makkelijk te behandelen en zijn over het algemeen niet chronisch. Met een korte behandeling kun je de klachten wegnemen.

Psoriasis
Psoriasis is een huidaandoening waarbij de huidcellen zich snel delen. Dit komt onder andere door een onderliggend ontstekingsproces in de opperhuid en in de lederhuid.
Indien Psoriasis de veroorzaker is dan heeft u deze aandoening waarschijnlijk op meerdere plaatsen op uw lichaam. In dat geval heeft u waarschijnlijk al een dermatoloog of op zijn minst de huisarts geconsulteerd. Is dit niet het geval dan raden wij u aan dit alsnog te doen.

Een blue waffle kun je verwarren met jeukende schaamlippen bij de vagina.

Denk jij dat je wel eens een Blue Waffle of jeukende schaamlippen hebt?

Heb je het idee dat je een Vaginale Infectie hebt opgelopen?
Bekijk het overzicht van zelftesten Vaginale Infectie.

Niet alleen met hygiëne voorkom je een blue waffle of jeukende schaamlippen, een goede algemene gesteldheid vergroot je weerstand. Zorg ervoor dat je gezond eet en stress uit de weg gaat. Dit voorkomt een lage weerstand en kans op een vaginale infectieziekte.

Zorg er bovendien altijd voor dat je hygiënisch vrijt. Bij veel wisselende contacten vergroot je de kans op een Blue Waffle of overige infectieziekten als je dit niet veilig en hygiënisch doet.

Als je vagina te droog is tijdens het vrijen, is het verstandig een glijmiddel te gebruiken, met een droge vagina kun je wondjes krijgen. Om overdrachten te verkleinen is het verstandig een condoom te gebruiken.

Hygiëne bij vrouwen

De algehele hygiëne om en in het vaginale gebied is erg belangrijk, met name rond de ongesteldheid. Zorg ervoor dat de omgeving van je vagina niet al te vochtig is. Om je vagina tijdens de menstruatie hygiënisch droog te houden kan je inlegkruisjes of een tampon gebruiken.

Zeep zorgt er voor dat de zuurgraad in de vagina verminderd! Hierdoor krijgen schadelijke bacteriën de kans om zich te ontwikkelen. Zeep gebruiken vergroot de kans op een vaginale schimmelinfectie.

Je kan beter gebruik maken van een goede Creme.

Als je sexspeeltjes gebruikt zul je ervoor moeten zorgen dat deze altijd hygiënisch schoon zijn. Om je speeltjes hygiënisch schoon te maken en te houden kan je een reiniger gebruiken.

TIP!: Voor dagelijkse optimale intieme hygiëne voor zowel vrouwen als mannen raden wij Aromed Candira Vaginale Spray aan! Voor alternatieven kunt u deze overzichtspagina bekijken.


Tussen de Regels · Aflevering 3 - Alternatieve Menstruatieproducten

Beste Bezoeker,

Velen vroegen het zich al af en wij geven u de bevestiging:
BlueWaffle is een Hoax.
Niet getreurd, wij omschrijven op deze website een BlueWaffle als een verzamelnaam voor een vaginale infecties.
Hierdoor geven wij veel informatie over verzorging, hygiene van de intieme delen en achtergrondinformatie over SOA's.

 

Subscribe!